A-DERMA – EXOMEGA

Početna » Featured » A-DERMA – EXOMEGA

 

 

SUHA, ATOPIČNA KOŽA:

NAUČITE POBIJEDITI FRAGILNOST

 

Suha koža, zatezanje, svrbež, ekcem… Riječ je o atopijskom dermatitisu ili atopijskom ekcemu. Atopijski dermatitis najčešće se razvija u prvim mjesecima života i obično se povlači tijekom djetinjstva, iako može potrajati i u odrasloj dobi.
Ova kronična kožna bolest narušava kvalitetu života bolesniku i  njegovoj obitelji. Srećom, promjenom određenih navika i usvajanjem rutine svakodnevne njege kože ciljanim proizvodima, kvaliteta života može se drastično poboljšati.

 

NAVIKE KOJE MIJENJAJU SVE

  • Tuširanje ili kupanje neka traje maksimalno  5 do 10 minuta, a temperatura vode trebala bi biti 32°C do 33°C kako bi se spriječilo dodatno isušivanje kože i svrbež.
  • Odaberite higijensko sredstvo koje ne sadrži sapun kako se koža ne bi dodatno iritirala. Izbjegavajte korištenje rukavice za pranje. Higijensko sredstvo temeljito isperite s kože. Kožu osušite ručnikom, nježnim tapkanjem bez trljanja.
  • Odmah nakon kupanja, u roku od tri do pet minuta na kožu nanesite emolijens (mlijeko, kremu ili balzam čija je formula prilagođena potrebama atopične kože). Kožu njegujte svakodnevno. Za lakšu primjenu emolijens ugrijte među dlanovima prije nanošenja na kožu.
  • Odaberite mekanu, pamučnu odjeću, a izbjegavajte vunu i sintetiku. Za pranje rublja koristite blage deterdžente, a izbjegavajte primjenu omekšivača.
  • Svakodnevno provjetravajte spavaću sobu i nemojte je pregrijavati.

 

KLJUČ UČINKOVITOSTI: SNAŽNE DJELATNE TVARI U KOMBINACIJI S TEKSTURAMA KOJE ŠTEDE VRIJEME

Ekstrakt izdanaka Rhealba® zobi: čudotvorni umirujući sastojak

Odabrana među 80 vrsta zobi i poznata A-Derminim istraživačima već 30 godina, Rhealba® zob  odala je svoju najveću tajnu 2009. godine: sva njezina snaga sakrivena je u mladim biljkama (izdancima). U prvoj fazi punog rasta, s točno 12 tjedana, izdanci Rhealba® zobi sadrže maksimalnu količinu imunoregulirajućih i protuupalnih djelatnih tvari, flavonoida i saponina. Ekstrahirane u ovom precizno određenom trenutku, djelatne tvari iz izdanaka Rhealba® zobi osiguravaju antiiritacijsko i umirujuće djelovanje A-Derma Exomega proizvoda.

 

Filaxerine®: neposredna zaštita

Atopičnoj koži nedostaju lipidi i lišena je snažne prirodne funkcije barijere, što znači da, kao upijajući papir, upija sve što dolazi s njom u kontaktirat, uključujući alergene. Rezultat toga je fragilna (krhka, osjetljiva) koža sklona iritacijama. Filaxerine® je zaslužan za prekidanje tog začaranog kruga. Udružujući djelovanje tvari pronađene u matičnoj mliječi (10-HDA) i ulja noćurka, bogatog omega-6 masnim kiselinama, obnavlja zaštitnu barijeru kože i pojačava proizvodnju visokokvalitetnih lipida. Suhoća kože je smanjena, a osjećaj udobnosti ponovno uspostavljen.

 

 

Teksture koje vraćaju osjećaj udobnosti

Budući da je atopijski dermatitis kronična bolest, svakodnevna higijena i njega uz ustrajnu primjenu emolijensa od velike su važnosti za učinkovito kontroliranje bolesti.
Laboratoriji A-Derma osmislili su proizvode bogate djelatnim tvarima i ugodnih tekstura za svakodnevnu primjenu. A-Derma Exomega emolijentno ulje nježno se pjeni, hrani kožu i lako se ispire. Vraća osjećaj udobnosti nakon tuširanja.

Emolijentna krema, druga „zvijezda“ A-Derma Exomega linije, jamči trenutni i dugotrajni osjećaj udobnosti. Njezina baršunasta tekstura, zagrijana među dlanovima kako bi nanošenje bilo lakše, brzo se upija.

 

Preuzmite brošuru i saznajte više o A-Derma Exomega proizvodima na:

http://www.oktal-pharma.hr/hr/zastupstva/proizvod/368/

Objavljeno u: Featured